Kawa po wiedeńsku

2021-03-19
Kawa po wiedeńsku

Przepis na kawę po wiedeńsku

Ktoś kto choć raz był w Austrii, a konkretnie w Wiedniu być może miał okazję spróbować kawy z bitą śmietaną i czekoladą. Jeśli jednak nie, to podajemy krótki i prosty przepis, aby w domowym zaciszu delektować się kawą. 

Jak przygotować kawę po wiedeńsku?

Akcesoria jakich będziemy potrzebować?

 

Składniki:

  • 150 ml espresso parzonego wcześniej w kawiarce (do przygotowania kawy po wiedeńsku polecamy świeżo zmielone ziarna kaw TAZZA lub Riposso, które idealnie sprawdzą się w tej roli)
  • 10 g gorzkiej czekolady + odrobina do dekoracji
  • 50 ml tłustego mleka
  • bita śmietana do podania

 

Przygotowanie:

Czekoladę należy rozpuścić w mleku, następnie ubić przy pomocy spieniacza. Dodać przygotowane wcześniej espresso. Przelać do wysokiej szklanki. Udekorować spienionym mlekiem i odrobiną startej czekolady. 

 

Nie wiesz, którą kawę ziarnistą wybrać? W takiej sytuacji pomocne mogą się dla Ciebie okazać poniższe artykuły oraz miejsca w których staramy się pomóc naszym Klientom wybrać idealną kawę dla nich. Proponujemy zapoznać się w pierwszej kolejności z poniższymi artykułami oraz kawowymi poradnikami:

Mamy nadzieję, że z pomoca tych kilku artykułów uda Ci się znaleźć kawę ziarnistą, która w pełni sprosta Twoim kawowym oczekiwaniom i znajdziesz dzięki nim kawę idealną dla siebie, do biura czy dla rodziny :) Jeśli szukasz innych przepisów na kawę to serdecznie zapraszamy Cię do zapoznania się z tymi przygotowanymi przez nas. Znajdziesz je w kategorii przepisy na kawę

Pokaż więcej wpisów z Marzec 2021

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
4.85 / 5.00 1898 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-28
Wszystko Ok,polecam.
2024-11-27
Wszystko ok polecam
pixelpixel