S

2023-02-02

Literka S

  1. Słodkość: Słodkość to cecha smaku kawy, która odpowiada za jej słodki posmak. Może on być wynikiem naturalnej słodyczy ziaren kawy lub dodania cukru do gotowego napoju.

  2. Smak: Smak to ogólne wrażenie smakowe po spożyciu kawy. Może on obejmować słodycz, kwasowość, gorzkość i inne smaki.

  3. Specialty coffee: Specialty coffee to wysokiej jakości kawa, która jest specjalnie selekcjonowana i przetwarzana. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem, który jest efektem starannej uprawy i obróbki.

  4. Suszenie: Suszenie to proces, który jest stosowany do wysuszenia ziaren kawy po zbiorze. Polega ono na wystawianiu ziaren na słońce lub suszeniu ich w specjalnych maszynach.

  5. Syrop kawowy: Syrop kawowy to rodzaj dodatku do kawy, który jest stosowany do nadawania kawie słodkiego smaku. Może być wykonany z cukru, słodzików lub naturalnych składników, takich jak syrop klonowy.

  6. System parzenia: System parzenia to sposób przygotowywania kawy, który wykorzystuje specjalne urządzenia, takie jak ekspresy do kawy i Chemex.

  7. Single origin coffee: Single origin coffee to kawa pochodząca z jednego źródła, takiego jak jedna plantacja lub jedno region. Charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i aromatem, który jest unikalny dla tego źródła.

Pokaż więcej wpisów z Luty 2023

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
4.85 / 5.00 1880 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-07
ok
2024-10-30
Polecam!
pixelpixel