Kawa po bawarsku
2021-05-20

Kawa po Bawarsku
Czyli kawa z cytryną, czekoladą i bitą śmietaną. Kawy po bawarsku nie należy mylić z bawarką. Poniżej przedstawimy Wam jak w prosty sposób w domu przygotować napój. Jeśli zatem szukacie przepisu na kawę po bawarsku to serdecznie Was zapraszamy do zapoznania się prostym przepisem, który zamieściliśmy poniżej.
Składniki
- Podwójne espresso
- 30 ml syropu czekoladowego - tutaj znajdziesz syropy do kawy
- Bita śmietana
- 100 ml Spienionego mleka
- 5 ml soku z cytryny
- Starta czekolada do dekoracji
Akcesoria
- Młynek do kawy
- Kawa ziarnista (rekomendujemy kawy Riposso oraz TAZZA)
- Kawiarka
- Spieniacz do mleka
- Tarka do starcia czekolady
- Filiżanka
Jak przygotować kawę po bawarsku?
Ze wcześniej zmielonych ziaren zaparz podwójne espresso. Przelej do filiżanki. Dodaj sok z cytryny i syrop czekolady, dokładnie wymieszaj. Powoli dolej spienione mleko. Na koniec udekoruj bitą śmietaną i startą czekoladą.
Jeśli szukasz innych inspirujących przepisów na kawę to zapraszamy na naszego bloga gdzie regularnie dodajemy nowe przepisy.
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2021